Liceul din Snagov încadrat în clasa de risc seismic de gradul 1

Liceul din Snagov încadrat în clasa de risc seismic de gradul 1

Liceul din Snagov încadrat în clasa de risc seismic de gradul 1.

În iarna acestui an au început lucrările de extindere și reamenajare a clădirii liceului, a internatului și a sălii de sport precum și a curții interioare într-un amplu proiect cu finanțare din fonduri structurale europene.

În timpul lucrărilor la partea interioară s-au descoperit fisuri la structura de rezistență a clădirii existente precum și fracturări ale planșeelor liceului.
Astfel am comandat prin contract o nouă expertiză tehnică iar concluziile au fost dezamăgitoare, clădirea fiind încadrată astfel în clasa 1 de risc seismic, activitatea școlară nu mai poate fi continuată sub nicio formă în clădirea actuală a liceului.

Totodată prin expertiza tehnică, realizată de expertul tehnic Șerban Paunescu a rezultat că întreaga clădirea liceului, a internatului și a săli de sport pot fi reamenajate, iar ca soluție minimală, pentru eliminarea riscului seismic, dar cu costuri ce pot depăși chiar și reconstruirea de la zero a întregii clădiri.

Probabil vă întrebați de ce s-au descoperit atât de târziu aceste aspecte. Proiectul a fost realizat în anul 2009, iar studiile tehnice și de fezabilitate nu au fost făcute corect. Astfel Primăria Snagov va acționa în instanță realizatorul proiectului tehnic și de fezabilitate.

Zilele trecute, precum și astăzi, am fost la Ministerul Dezvoltării, la Ministerul Educației și Cercetării, la Ministerul Fondurilor Europene, la dl. Prim Ministru al României, precum și la Ministerul Finanțelor Publice pentru a rezolva această situație urgentă a comunei Snagov.

Primar,
Marian Oancea

Share this post